"BALETS # IEKŠPUSES

2020.gada 24.februārī Talsu 2.vidusskolā  2.- 4. klasei notika aizraujošs un izzinošs piedzīvojumu pasākumā "BALETS #IEKŠPUSES" - tiksānās ar PIKC “Nacionālā Mākslu vidusskola” Rīgas Horeogrāfijas skolas audzēkņiem un pedagogiem.

Rīgas Horeogrāfijas skola ir Latvijā vienīgā profesionālā baleta skola, kur var iegūt vidējo profesionālo izglītību no pirmajiem soļiem līdz izcilām prasmēm un dalībai baleta izrādēs uz Latvijas Nacionālās operas un baleta skatuves.

Tikšanās laikā skolēniem bija iespēja uzzināt interesantus faktus par Latvijas baleta vēsturi, redzēt īsu mākslas filmu par skolēnu - topošo baletdejotāju ikdienu, baudīt deju priekšnesumus ( ne tikai klasisko, bet arī moderno baletu), kā arī iespēja redzēt baletdejotāju kostīmus un puantes - speciālās baleta kurpītes, uzdot jautājumus par baletdejotāja profesiju, ikdienas treniņiem un nodarbībām, ēšanas paradumiem un daudzām citā skolēnus interesējošām tēmām. Liels paldies Rīgas Horeogrāfijas skolas audzēkņiem un pedagogiem par brīnišķīgo iespēju tikties!